53,99 лв.

Songs Of Faith And Devotion (VINYL)

53,99 лв.

"Songs of Faith and Devotion" е осмият студиен албум на английската група за електронна музика Depeche Mode. Издаден е на на 22 март 1993 г. в Обединеното кралство от Mute Records и ден по-късно в Съединените щати от Sire Records и Reprise Records. Албумът включва по-агресивен, по-мрачен рок ориентиран тон от своя предшественик "Violator" (1990), до голяма степен повлиян от възникващите алтернативни рок и гръндж сцени в Съединените щати.

След издаването си "Songs of Faith and Devotion" достигна номер едно в няколко страни и стана първият албум на Depeche Mode, който дебютира на върха на класациите както в Обединеното кралство, така и в САЩ. 

Записването на албума и последвалото турне изострят нарастващото напрежение и трудности в групата, което провокира Алън Уайлдър да напусне през 1995 г. Този албум е последният с него като член на групата, а също и последният албум на групата, записан като квартет.

Безкрайните турнета и мидийни ангажименти изчерпват творческата им продукция след огромния успех пожънат на който с "Violator", което доведе до слухове и медийни спекулации, че групата ще се раздели. Впоследствие Depeche Mode се възстановяват от опита и издават "Ultra" през 1997 г.

Съдържание:

A1. I Feel You
A2. Walking In My Shoes
A3. Condemnation
A4. Mercy In You
A5. Judas
B1. In Your Room
B2. Get Right With Me
B3. Rush
B4. One Caress
B5. Higher Love

Информация за "Songs Of Faith And Devotion (VINYL)"
  • SKU 889853370412
  • Изпълнител Depeche Mode
  • Носител VINYL
  • Година 1993
  • Лейбъл Universal music