19,90 лв.

Деца на свободно отглеждане

Леноре Скенази
19,90 лв.

Какво отличава съвременните родители от поколението на техните родители?
Тревожността.

Ако повечето от съвременните родители са ходели пеша на училище, играели са в парка или на площадката с другите деца, шляели са се с приятели след края на часовете, днес те отказват да дадат такава свобода на децата си. Те са водени, естествено, от любов и загриженост. Но как се отразява отглеждането в кафез върху децата и върху тяхното емоционално и психическо израстване?

Ленор Скенази дръзва да позволи на деветгодишния си син да пътува сам в метрото до дома си и на другия ден печели приза „Най-лоша майка на Америка“, макар че детето ѝ се е прибрало живо и здраво. И доволно, че се е справило само.
Тя се превръща в основоположник да движението „Деца на свободно отглеждане“, което добива много голяма популярност в САЩ и по целия свят, благодарение на сайта и книгата.

В първата част на книгата авторката формулира 14 заповеди, чието спазване ще ви помогне да станете по-спокойни родители и хора:
Първа заповед: Знай кога да се притесняваш (Има и безпочвени притеснения, нали?)
Втора заповед: Спри новините (Всяка емисия започва винаги с лошите вести.)
Трета заповед: Избягвай експерти (Често съветите им са доста противоречиви и неекспертни.)
И така до… Четиринайсетата заповед.
И най-важното посление: Опознайте добре децата си и им имайте доверие. Те все пак са създадени за този свят и ще оцелеят в него.

Информация за "Деца на свободно отглеждане"
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Размер см 25 х 22 см.
За автора

Няма добавена информация