20,00 лв.

Дирите на кръвта

Ян Полковски
20,00 лв.

"Дирите на кръвта" е полифонично разгърнат разказ за четири поколения поляци, чиито съдби изплуват паралелно с перипетиите на главния герой - някогашен опозиционер, завърнал се от емиграция, за да попадне в плетеница от гротескни ситуации и абсурди в днешна Полша.

Размисъл за кондицията на съвременния човек, особено на "излезлите от релсите" някогашни ентусиасти, за трагичната история и съхранената памет. Размисъл, изтъкан с дистанцираност и ирония, изпълнен с песимизъм, но и със стоическа воля на човек, който иска да гледа истината в очите.

Ян Полковски (род.10.01.1953) - поет, прозаик, публицист, редактор. Завършил е Ягелонския университет. Живее в Краков. През 80-те години, по времето на ПНР, публикува в независими издания ("Запис"), редактира и издава нелегално книги и списания ("Арка"), след 1989 г. е главен редактор на вестник "Час Краковски". Като деец на демократичната опозиция и независим издател е сред първите интернирани на 13 декември 1981 г. при въвеждането на военното положение.

Информация за "Дирите на кръвта"
  • Брой страници 420
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Полша
  • Размер см 14 x 21
За автора

Няма добавена информация