18,99 лв.

Емигрантски (CD)

18,99 лв.

"Емигрантски" е новият албум на легендарния музикален артист Дони. Десетте песни включени в албума са вдъхновени от концертите, които заедно с "Фондацията" правят в различни страни по света и срещите му с емигрантските общности.

Дони е автор на текстовете, музиката и продуцирането, а аранжиментите са на Георги Андреев. Песните съдържат микс от симфоничен звук и етно инструменти като гайда, гъдулка, тъпан, тамбура, арменски дудук и др.

Първата песен от албума, със заглавие: “Емигрантска” е с придружаващо видео, заснето на 6 континента, в което български деца я изпълняват на “липсинк”. Сред изпълнителите са деца от Рио де Жанейро (с гледка към прочутия залив и статуята на Исус Христос), от град Манаус с гледка от Амазонка, от град Сао Пауло, Пауануй и Оукланд в Нова Зеландия, деца от Австралия, Дубай, Кувейт, Тел Авив, Южна Африка, Кипър, Европа и Северна Америка.

Всички те са родени далече от България, но с вълнение се включват в този, уникален по рода си клип. Режисьор на клипа и художник на албума е Златка Шеткова. Албумът “Емигрантски” е цялостен разказ за живота на емигранта с общ смисъл на текстовете в него. Той ще достигне до всяка точка на света навсякъде, където има българи. В албума “Емигрантски”, наличен във всички дигитални платформи и музикални магазини, са включени и инструменталите на песните.

Съдържание:

1. Емигрантска
2. Бягащ момент
3. Нестинарка
4. С вятъра напред
5. Пролет
6. Лято
7. Есен
8. Зима
9. Има време
10. Шипков храст

 

 

 

Информация за "Емигрантски (CD)"
  • SKU 3800225872898
  • Композитор Дони, Георги Андреев
  • Изпълнител Дони
  • Носител CD
  • Година 2022
  • Лейбъл Вирджиния рекърдс