15,00 лв.

Дрога

Иван Първанов
15,00 лв.

В най-новата си книга „Дрога“ авторът насочва вниманието на читателите към една изключително важна тема, тази за наркотиците и тяхното участие в „написването“ на световната история. Проучванията му разкриват, че една голяма част от хората, участвали в промяната на света и неговата еволюция, всъщност са били в по-голяма, или по-малка степен зависими, или дори истински болестно пристрастени към наркотичните вещества.

Политици вземат важни решения за бъдещето на света под влияние на алкохол и дрога, изобретатели сътворяват предметите, без които днес не можем в своя живот и бит, също под въздействие на вещества, изострящи техните сетива. Най-великите културни дейци: поети, писатели, композитори, музиканти и художници, създават своите шедьоври в състояние на транс, причинен от хипнотизиращи вещества. Специално внимание в книгата е отделено и на спортистите и страстта им към допингиращите препарати, с които се дрогират в името на рекорда и славата.

В приложенията на книгата читателят може да се запознае с някои от най-разпространените наркотици и начинът им на действие.

Информация за "Дрога"
  • Брой страници 440
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор България
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация