Дюн

8 резултата

8 резултата

Добре дошли във вселената на „Дюн“. В тази категория ще откриете всички книги от поредицата, която промени научната фантастика завинаги, наред с още продукти подходящи за почитателите. 

Поредицата съдържа следните заглавия:

  • „Дюн“;
  • „Месията на Дюн“;
  • „Децата на Дюн“;
  • „Бог-Император на Дюн“;
  • „Еретиците на Дюн“;
  • „Дюн: Домът на ордена“.

Какво трябва да знаете за „Дюн“?

Поредицата е дело на фантастичния писател Франк Хърбърт, като първата книга е издадена през 1965 година. Още в рамките на същата година романът приковава интереса на читателите, наред с критиците, и дори печели няколко награди. Франк Хърбърт става първи носител на наградата „Небюла“ още през 1965 г., а след това споделя и наградата „Хюго“.

За да създаде романа си, писателят започва проучванията си още през 1959 година. Тогава той е безработен и има възможност да отдаде ежедневието си единствено на обогатяване на идеята си, благодарение на съпругата си, която тогава е изкарвала прехраната за цялото семейство.

В трите години след издаването на „Дюн“ Хърбърт печели над 20 хиляди долара от продажби – повече от всеки друг автор на научна фантастика до този момент.

След смъртта на Франк Хърбърт през 1986 година синът му, Брайън Хърбърт, заедно с Кевин Андерсън, допълва света на „Дюн“ с помощта на бележките на автора. Така днес можем да се запознаем и с предисторията на първия роман.

До днес „Дюн“ се смята за един от най-популярните, а според много фенове и за най-добрия, научно-фантастичен роман на всички времена. Поредицата е направила това за научната фантастика, което „Властелинът на пръстените“ направи за фентъзи литературата, вдъхновявайки редица последващи теми в жанра.

Ако се чудите къде се крие генезисът на джедаите, империите на мрака, изтънелите прегради между добро и зло и как са създадени още много други опори на съвременната фантастика, потърсете в „Дюн“.

За какво се разказва в книгите „Дюн“?

Поредицата ни пренася в далечното бъдеще, десетки хиляди години след настоящия ден, и ни разказва за измислено феодално общество, което колонизира други планети из цялата галактика. Политическата обстановка е доминирана от няколко династии, постоянно воюващи помежду си.

Действието се развива на пустинната планета Аракис, още позната като „Дюн“. Тя е единственото място в галактиката, където може да се открие пристрастяващата подправка, която носи младост и здраве.

На планетата владеят гигантски създания, пясъчни червеи, а същевременно Дюн е обитавана и от загадъчно местно население, водещо суров живот във влагосъхраняващи костюми, с чиято помощ се борят за всяка капка вода и възможност за оцеляване.

Историята проследява многопластовата обстановка на този измислен свят, разглеждайки тамошната политика, религия, технология, човешки отношения и сблъсъците между династиите, които постоянно се задълбочават в борбата за контрол над Аракис.

След успеха на книгите „Дюн“ е екранизиран вече два пъти, а последната адаптация, дело на режисьора Дени Вилньов, дава началото на цяла филмова поредица, която позволява историята да достигне до още по-богата аудитория.

За кого са подходящи продуктите от категорията?

Вселената на „Дюн“ спечели почитатели сред разнообразни възрастови групи, затова продуктите в тази категория са подходящи за малки и за големи. Книгите от поредицата привличат хора с различни хобита и интереси – както почитателите на фантастиката, така и тези, които за първи път се срещат с жанра, в който всичко е възможно. А настолните игри позволяват на всеки да се потопи в един вълнуващ свят.

Защо да се доверите на Orange center?

Книжарница Orange е мястото, на което читателите винаги могат да открият по нещо за себе си. Независимо дали търсите някоя от книгите от поредицата, друго четиво в съвсем различен жанр, или пък настолна игра, вдъхновена от „Дюн“ – ще намерите търсеното тук.

Но разнообразието не се ограничава до изброеното. Очакват Ви редица игри, пъзели, аксесоари и потребни пособия за офиса и за училище, пишещи и чертожни средства, канцеларски материали, мърч и продукти, подходящи за подарък.

Пазарувайте по всяко време на деня с предложенията в нашата онлайн книжарница и очаквайте продуктите да пристигнат до Вас в най-кратък срок. А при поръчки на стойност над 49,80 лева доставката е безплатна.

Виж повече

Често задавани въпроси

За какви възрастови групи са подходящи продуктите в категорията?
Подходящи ли са за подарък?
Кои са заглавията от поредицата?