19,00 лв.

Една и съща река

Здравка Евтимова
Жанет-45
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
19,00 лв.
Книгата е история за 3 сестри. Интригуваща, отпускаща и много неочаквана история.
 

Поетът Валентин Дишев е първият, който определя прозата на Здравка Евтимова като „митически реализъм“. В това понятие се включва умението на писателката да създава съвременни митове - със средствата на остър реализъм и проницателност тя достига до истини за съвременността, които имат проекцци в бъдещето и корени в миналото.

Романът на Здравка Евтимова „Една и съща река“ разкрива историите на три сестри – Люба, Сара и Пирина, които живеят в неголемия български град Радомир. Пирина пее – в песните й няма мелодия, нито думи, но те лекуват тъгата; Сара често сменя партньорите си; един от тях издига църква за нея и когато самотните се молят там, скоро срещат любим човек. Люба чете толкова много, че отсъства от ежедневието и живота и това я прави привлекателна по някакъв нелогичен, но убедителен начин. Никога не влизаме в една и съща река. В книгата на Здравка Евтимова реката тече не както е решила вселената, а накъдето я водят песните на героите.

Информация за "Една и съща река"
  • Език Български
  • Брой страници 272
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор България
  • Размер см 21 x 14 см.
Здравка Евтимова
За автора
quote icon

Доброто между хората е другото име на победата.

Здравка Евтимова е родена на 24 юли 1959 г. в град Перник.
Завършва английска филология във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ през 1985г.
Автор на кратки разкази, публикувани в 30 страни от света, носител на национални и международни награди, представител на най-новата българска литература.
С творбите си печели писателски стипендии за престой в литературни колонии и семинари в Швейцария, САЩ (двукратно), Китай, Босна и Херцеговина.