19,00 лв.

Ел Контадор

Майкъл Патернити
Гурме Пъблишинг
Наличен
19,00 лв.
История за страст, предателство, отмъщение и най-великото сирене в света. 
 
"Ел контадор" е първата книга на американския журналист Майкъл Патернити, която излиза на български език.
 
Край живописното испанско село Гусман в Кастилия, в подземие изкопано в хълма, старинна врата води до малка каменна стая, известна като "Ел контадор" или стаята за разказване. Там жителите на селото от столетия се събират, за да споделят своите истории, болки и тайни, както и щедри количества местно вино.
Това е мястото, където авторът Майкъл Патернити се оказва омагьосан от сърцат и сладкодумен кастилски сиренар на име Амбросио Молинос де лас Ерас и неговата драматична и вълнуваща история за едно върховно овче сирене. Направено по възстановена стара семейна рецепта с цялата любов на Амбросио към природата, семейството му, родната земя и селския живот, парамо де гусман е обявено за едно от най-качествените, необикновени и вкусни сирена в света.
Един ден обаче нещата около сиренето ужасно се объркват...
 
Замесена от равни части мистерия и лични преживявания, пътепис и история "Ел контадор" е завладяващ пример за съвременна документално-художествена проза, създадена от автор с богат, цветист и въздействащ език – увлекателно изследване върху щастието, традициите и храната, приятелството и предателството.
 
Майкъл Патернити е журналист, публицист и автор на бестселърите "Driving Mr. Albert" и "The Telling Room" ("Ел контадор"), номинирана в САЩ за една от най-добрите книги на 2013 от "NPR" ("Национално обществено радио"), телевизионният канал за култура "Entertainment Weekly" и международната медийна организация "The Christian Science Monitor".
Носител е на престижни журналистически награди в САЩ. Негови материали са публикувани в десетки издания, включително "The New York Times Magazine", "National Geographic", "Harper’s", "Outside"," Esquire" и "GQ", където работи като кореспондент. Той е и съосновател на детски литературен център в Портланд, Мейн, където живее със съпругата си и трите им деца.
Информация за "Ел Контадор"
  • Език Български
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация