7,99 лв.

Елин Пелин. Приказки

Елин Пелин
7,99 лв.

Елин Пелин – майсторът на късия разказ, е оставил следа в поколения българи със своето творчество. Тази книжка разтваря широко литературния прозорец пред детското въображение, за да може всеки малчуган да се докосне до приказното наследство на нашия народ – с грижа, поука и веселие. И ако все още има читатели неверници, които ще попитат защо да залъгваме децата с чудновати приказки вместо с истината, ето пропития от дълбока мъдрост отговор на самия автор:
„Чудновати, но хубави! Слушаш, слушаш и се забравяш… И току-виж, че чудноватото почва да ти се чини истина, потънеш в него и отидеш. Затова има приказки, затова са ги хората измислили. И песните са затова… да те измъкнат от истината, за да разбереш, че си човек.“

Информация за "Елин Пелин. Приказки"
  • Език Български
  • Брой страници 120
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 13 х 20 см.
Елин Пелин
За автора

Димитър Иванов Стоянов е истинското име на българския поет и писател Елин Пелин. Той е роден в с. Байлово през 1877г. Темите на всичките му произведения са българското село, битът и нравът. Израства с много книги, носене от баща му, сред които били творби на Ботев, Вазов и Петър Берон. Учи в София, Златица, Панагюрище и Сливен, но така и не завършва гимназия. Работи като учител в родното си село. Елин Пелин започва да пише още докато е ученик.