28,99 лв.

The Lockdown Sessions (CD)

28,99 лв.

"The Lockdown Sessions" е петият съвместен албум на английския певец и автор на песни Елтън Джон. Издадена е чрез EMI в Обединеното кралство и Interscope Records в Съединените щати на 22 октомври 2021 г. Албумът е записан по време на пандемията на COVID-19, след като Елтън беше принуден да спре турнето си "Farewell Yellow Brick Road" поради пандемията. Албумът включва три сингъла, "Cold Heart (Pnau remix)" с Дуа Липа, "After All" с Чарли Пут и "Finish Line" със Стиви Уондър.

Eлтън Джон обяснява за проекта в изявление: „Някои от сесиите за запис трябваше да се правят дистанционно, чрез Zoom, което очевидно никога не съм правил преди. Някои от сесиите бяха записани при много строги правила за безопасност: работа с друг изпълнител, но разделени от стъклени екрани. Но всички песни, върху които работих, бяха наистина интересни и разнообразни, неща, които бяха напълно различни от всичко, с което съм известен, неща, които ме изведоха от зоната ми на комфорт в напълно нова територия. И осъзнах, че има нещо странно познато в работата по този начин. В началото на кариерата си, в края на 60-те, работех като сесийен музикант. Работата с различни изпълнители по време на блокиране ми напомни за това. Бях извървял пълен кръг: бях сесионен музикант отново. И беше феноменално."[6]

Когато албумът достигна номер едно в класациите на Обединеното кралство на 29 октомври 2021 г., Джон споделя в интервю: „Толкова съм горд с това, което създадохме“ и написа в публикацията си в Instagram:

„Този ​​албум е свързан с положителната енергия на музиката да събира хората, за да създават нови приятелства и връзки и в момента не можех да се чувствам по-свързан с моите невероятни фенове в Обединеното кралство, които направиха това реалност.

Когато започнах да си сътруднича с някои от любимите си изпълнители в началото на пандемията, не можех да мечтая и в най-смелите си мечти, че това ще доведе  албума до първи позиции. Толкова съм горд с това, което създадохме и съм развълнуван, че се свърза до такава степен с нашите фенове. Той показва духа на сътрудничество и съвместност, които все още могат да се случат при най-трудните обстоятелства.

Благодаря на всички, които помогнаха за оживяването на този албум - обичам ви всички ❤''

Траклист:

1. Elton John & Dua Lipa – Cold Heart (PNAU Remix)
2. Elton John, Young Thug & Nicki Minaj – Always Love You
3. Elton John & Surfaces– Learn To Fly
4. Elton John & Charlie Puth– After All
5. Elton John & Rina Sawayama  – Chosen Family
6. Elton John & Gorillaz– The Pink Phantom
7. Elton John & Years & Years – It's A Sin
8. Elton Jon & Miley Cyrus – Nothing Else Matters
9. Elton John & SG Lewis – Orbit
10. Elton John & Brandi Carlile – Simple Things
11. Elton John & Jimmie Allen – Beauty In The Bones
12. Elton John & Lil Nas X– One Of Me
13. Elton John & Eddie Vedder– E-Ticket
14. Elton John & Stevie Wonder– Finish Line
15. Elton John & Stevie Nicks– Stolen Car
16. Elton John & Glen Campell – I'm Not Going To Miss You

Информация за "The Lockdown Sessions (CD)"
  • SKU 602438711673
  • Времетраене минути 65
  • Композитор Elton John
  • Изпълнител Elton John
  • Носител CD
  • Година 2021
  • Лейбъл Universal Music