15,00 лв.

Ема

Алегзандър Маккол Смит
Еднорог
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.
Една уникална история за себепознанието и откриването на любовта разказана по прекрасен начин.
 
Запознайте се с една млада жена, която мисли, че знае всичко. Обикновено минава доста време, докато опознаеш самия себе си, а за Ема Удхаус пътят към себепознанието едва започва. След като завършва следването си, Ема се връща в семейното имение в Норфолк, където иска да основе фирма за интериорен дизайн. Скоро Ема се сприятелява с Хариет Смит - наивно и бедно, но очарователно младо момиче. Хариет се превръща в истинско вдъхновение за Ема и тя се отдавна на двете неща, които владее до съвършенство: да урежда живота на близки и познати съгласно собствените си представи и да сватосва несполучилите в любовта. Младата жена върши добрите си дела със самочувствието на човек, облагодетелстван от съдбата, но ѝ предстои да научи много неща за света и за себе си, да се запита дали е достатъчно да бъдеш красива, умна и богата, за да отсъждаш кое е добро за другите и кое - не; да разбере истината за обикновената човешка доброта, която ни помага да живеем заедно и значението на истинската любов.
 
Дискретната сатира на Алегзандър Маккол Смит и старомодният уют, който той създава чрез своя неподражаем стил на писане, перфектно прилягат на героите и остроумието на Джейн Остин. Въпреки че каретите са заменени от лъскави Мини Купъри, а чашите с чай изместени от ароматно капучино, историята на Ема си остава прелестно непреходна.
"Идеалното уютно четиво."
Индипендънт
 
"Това прекрасно четиво е пленително съчетание на двама от най-забавните английски писатели." 
Буук Пейдж
 
"Със своята плавна, успокояваща проза Маккол Смит кани сърдечно героите на Джейн Остин в нашия съвременен свят... Джейн Остин, разбира се, е неповторима, но ако тя все още се намираше сред нас, си представям как енергично избутва настрани своите ръчно написани бележки и протяга ръка, за да се ръкува ентусиазирано с г-н Маккол Смит."
Бриджет Уийкс, "Уошингтън Поуст"
Информация за "Ема"
  • Език Български
  • Брой страници 368
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Шотландия
  • Размер см 13 x 20 см.
За автора

Алегзандър Маккол Смит

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация