14,00 лв.

еМОрфей. Пет пиеси и един актьорски дневник

Мая Кисьова
Скалино
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
14,00 лв.

С книгата с пет пиеси и един актьорски дневник на Мая Кисьова, преподавател в МОНТФИЗ и художествен ръководител на курс „Писателят като актьор“, изд. Скалино слага началото на новата си поредица „Сцена“.

Книгата включва пиесите „Наемателката“ (в памет на Станислав Стратиев), „еМОрфей“ (писана за конкурса на Австрийския П.Е.Н. клуб „Да поговорим за границите“), „Turning Trick“, „Силната“ (рефлекс към монодрамата на Стиндберг „По-силната“), и „Еднодвама росинози“ (писана специално за първия конкурс в България за абурдистка пиеса „Носорог“, вдъхновен от „Носорозите“ на Йонеско).

Актьорският дневник на спектакъла „Безопасни игли / Safety Pins/ Английские булавки“, който Мая Кисьова създаде заедно с Петър Чухов, един от най-добрите автори на хайку в България и също така преподавател в МОНТФИЗ, проследява пътя на един независим творчески проект. Илюстрациите, които допълват всяка една от пиесите, са дело на Рафаил Георгиев, като за корицата е използван детайл от една от тях. Тук може да видите и петте илюстрации.

Информация за "еМОрфей. Пет пиеси и един актьорски дневник"
  • Брой страници 214
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2013
  • Националност автор България
За автора

Няма добавена информация