Книгомания
35,00 лв.

Енциклопедия лечебни растения

Колектив
35,00 лв.

Енциклопедия ЛЕЧЕБНИ РАСТЕНИЯ предлага систематизирана научнопопулярна информация за растения, разпространени в българската флора и използвани в народната медицина от векове, както и за чуждестранни видове – общо над 270.

Описани са лечебни растения, подходящи за употреба в домашни условия. Те са с добра поносимост, могат да се използват за по-продължителен период от време и намират приложение за профилактика и лечение на редица заболявания.

В първата част на енциклопедията са разгледани най-важните биологичноактивни вещества в лечебните растения, на които се дължи специфичното им действие, както и морфологията на отделните им части с цел по-лесно разпознаване. Указано е как се събират, сушат, съхраняват и как се приготвят различни извлеци от тях. Във втората част за всяко растение са посочени ботаническо описание, биологичноактивни вещества, кои части от него се използват и при какви случаи се прилагат. Предложени са изпитани рецепти за употреба в домашни условия.

Допълнително в края на книгата читателят може да получи информация за действието на лечебните растения върху отделните органи и системи в човешкото тяло. Приложени са речници на медицинските и на ботаническите термини, както и азбучен показалец на латинските наименования на видовете.

Информация за "Енциклопедия лечебни растения"
  • Брой страници 288
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2023
  • Националност автор България
За автора

Няма добавена информация