Книгомания
24,00 лв.

Енциклопедия на астрономията

Найджъл Хенбест, Хедър Купър
Книгомания
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
24,00 лв.
Най-пълният пътеводител за наблюдение на нощното небе и Вселената. 
 
Книгата е подробен пътеводител в астрономията, който ще ви запознае с основните научни понятия. Ще разберете кога, как и какво да наблюдавате в космоса. Ще се запознаете и с най-съвременните теории за всичко – от черните дупки до микроквазарите. Благодарение на текста и илюстрациите ще опознаете нощното небе, ще може да различавате съзвездията, а също така да намирате планети, комети, галактики и други обекти от дълбокия космос.
 
Изданието е достъпно, информативно и богато илюстрирано – идеалният приложен спътник за всеки любител на звездите и космоса.
 
В изданието можете да прочетете както за произхода на астрономията, какви са небесните закони, какво представляват идентификационните карти, какви са видовете бинокли и телескопи, така и по-специализирана информация за самите планети, Слънцето, Млечния път, спътниците, астероидите, метеорите, етапите на развитие на звездите, разпознаване на съзвездията и познатите легенди за тях. Приложенията включват Топ 30 на небесните гледки, Най-ярките звезди, Най-близките звезди, Топ 20 на най-ярките галактики, Списък на съзвездията, както и какви наблюдения можете да правите на планетите в периода 2015-2020 г.
Информация за "Енциклопедия на астрономията"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 14 х 17 см.
За автора

Няма добавена информация