17,90 лв.

Фламандският майстор

Артуро Перес-Реверте
Еднорог
Изчерпано количество
17,90 лв.

Вълнуващ трилър от испанския автор Артуро Перес-Реверте.

Ключът към две убийства в артистичния свят на Мадрид се крие в картина на стар фламандски майстор.

В края на петнадесети век художникът превръща своята картина “Шахматната партия” в ребус, чието решение може да разкрие тайната около убийството на един благородник – и да промени няколко реда в учебниците по история.

В края на двайсети век една млада жена – реставратор на художествени произведения, един търговец на антикварни предмети и един ексцентричен шахматист обединяват усилията си, за да разрешат загадката. Но тайната, закодирана в картината преди пет века, не е загубила смъртоносната си сила. Разгадаването й въвлича героите в опасна игра на шах с неизвестен противник, в която залогът е човешки живот.


“Елегантна и остроумна салонна мистерия за живота, изкуството и шахматната игра... влудяващо увлекателна.”
Ню Йорк Таймс

“Книгите на Артуро Перес-Реверте са едно от най-изисканите удоволствие, предлагани от съвременната белетристика.”
Киркус Литерари Ривю

Информация за "Фламандският майстор"
  • Език Български
  • Брой страници 380
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2012
  • Националност автор Испания
  • Размер см 14 x 20 см.
Артуро Перес-Реверте
За автора

Артуро Перес-Реверте

Виж всички заглавия от автора

Артуро Перес-Реверте Гутиерес е испански писател и журналист, член на Испанската кралска академия, роден в Картахена, област Мурсия на 25 ноември 1951г.  Следва за бакалавър по журналистика и политология. Работи като военен репортер 21 години. Първите му стъпки в журналистиката прави в ежедневника „Пуебло“, където остава 12 години. През 1977, едновременно с тази работа и заедно с колегата си Висенте Талон основава списанието „Дефенса“, на който е главен издател. Задълженията му като кореспондент го принуждават да напусне издателството. След като напуска, постъпва в „Телевизион Еспаньола”, където работи още 9 години. През 1994 оставя професията си като репортер и се посвещава изцяло на литературата. Започва кариерата си на писател през 1986 г. с издаването на „Майсторът по фехтовка“, макар че вече е публикувал с неголям успех краткия роман „Хусарят“. От 1991 е сътрудник на неделната притурка на вестник „Ел Семанал“. Досега е публикувал осемнадесет романа и няколко сборници със статии. Романите му „Майсторът по фехтовка“, „Фламандският майстор“ и „Клуб Дюма“ са адаптирани за кино с успех, последният под названието „Деветата порта“ и режисиран от Роман Полански. През 2006 се появява на екран филмът „Алатристе“ на Августин Янес, базиран на поредицата „Капитан Алатристе“.