19,99 лв.

Фолклорът на Света на Диска

Тери Пратчет, Джаклин Симпсън
Сиела
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
19,99 лв.

Затегнете коланите и се впуснете в едно щуро и забавно приключение в Света на Диска.

Фолклорът не е в дебелите книги (което не означава, че трябва да оставите тази книга, вземете я обратно. Ама веднага!).
Няма да го намерите и в приказките на старата баба, която си седи в своята мъничка къщичка в най-затънтеното село, което може да си представите.
Фолклорът е жив. И е навсякъде!

До същото заключение стигнал и Тери Пратчет – създателят на вселената на Света на Диска. В много от своите книги той заема мотиви от фолклора и митологията и пътьом ги върти, суче и оплита, за да направи нещо магическо, нереално и в същото време много близко до нас. Така Светът на Диска се превръща в една от най-живите и пълнокръвни вселени, които някога са си почивали между страниците на някоя книга.

Но как един човек, пък бил той и световноизвестен писател, може да разкрие всички тайни свързани с легендите, митовете и обичаите на Света на Диска? Не може. Затова, ако е мъдър, ще обедини сили с един от водещите британски фолклористи и заедно ще изложат цялата прелест на вещерските обреди, празнуването на Прасоколеда, елфическите нашествия, тролските войни, джуджешките обичаи и всичко онова, което жителите на Анкх-Морпорк… ами… правят. А за да ги разберете по-добре, са приложили и много препратки към земния фолклор.

Информация за "Фолклорът на Света на Диска"
  • Език Български
  • Брой страници 376
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2020
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация