19,99 лв.

Формата на водата

Гийермо дел Торо, Даниел Краус
Изток-Запад
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
19,99 лв.

Впечатляваща любовна история. Оставете се да бъдете омагьосани от Гийермо дел Торо и Даниел Краус.

Вече и хитов кинофилм от Fox Searchlight Pictures с две награди „Златен глобус” и 13 номинации за „Оскар”.

Големият режисьор Гийермо дел Торо и прочутият писател Даниел Краус обединяват забележителните си таланти, за да разкажат една вълнуваща и сърцераздирателна любовна история.

Балтимор, 1962 г.

Елайза Еспозито – нямо сираче, подхвърлено на брега на реката – работи от години като чистачка нощна смяна в авиокосмическия изследователски център „Окам”. В иначе сивото й ежедневие внасят цвят само добросърдечната й колежка Зелда и милият съсед Джайлс.

Една съдбовна нощ Елайза вижда нещо, което не е предназначено за нейните очи – най-ценната собственост на „Окам“; човек-амфибия, уловен в Амазонка, за да бъде проучен и използван за целите на Студената война. Съществото е страховито, но и изумително разумно – способно е да комуникира и да разбира човешките емоции. Нямата Елайза е запленена от него и започва да го учи на езика на знаците. Постепенно интересът й прераства в любов, а амфибията осмисля живота й.

Но щастието й е застрашено. Ричард Стрикланд – войникът, заловил създанието – държи пленникът да бъде подложен на дисекция, преди руснаците да се доберат до неговите тайни. И Елайза е принудена да рискува всичко, за да спаси своя любим...

Формата на водата е и формата на любовта, твърди Гийермо дел Торо.

Информация за "Формата на водата"
  • Език Български
  • Брой страници 352
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор Мексико
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация