18,00 лв.

Галерия на шепота

Фиона Дейвис
Кръгозор
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
18,00 лв.

Две непримирими жени от различни поколения, водещи една и съща битка.

От авторката на „Момичетата от хотел „Барбизон“ и „Наследницата от Дакота Билдинг“.

Две силни  жени. Една емблематична сграда. Живот в името на красотата и изкуството.

Гранд Сентръл Терминал е шедьовър на архитектурния дизайн и една от емблемите на Ню Йорк, но за Клара Дарден и Вирджиния Клей представлява нещо много повече.

1928 г.

25-годишната Клара Дарден преподава в престижната Школа по изящни изкуства в Гранд Сентръл Терминал. Тя е талантлив илюстратор и мечтае на годишната изложба да види творбите си в галериите на гарата, а защо не  и на кориците на Vogue. И нищо не може да я отклони от пътя ѝ. Нито общественото неодобрение към „жената художник“. Нито появата на двама толкова различни мъже – единият богат, с желание да стане поет, другият високомерен, с буен нрав, но изключително талантлив художник. Влюбена в изкуството, устремена и упорита, Клара успява постепенно да завладее света на модния и на индустриалния дизайн и уверено тръгва към върха на славата. Но не подозира, че скоро Голямата депресия ще промени драстично живота на хората на изкуството. А бедността и гладът няма да са достатъчни, за да подготвят Клара за обратите на съдбата.

Близо пет десетилетия по-късно, 1974 г.

Блясъкът на Гранд Сентръл Стейшън е угаснал. Мястото сега е тъмно, мръсно и опасно, дори прекрасният тюркоазен таван, който прилича на звездно небе, не се вижда под слоевете сажди. Сградата очаква своята присъда – дали ще бъде призната за забележителност, която заслужава да бъда опазена, или трябва да бъде премахната. За Вирджиния Клей Гранд Сентръл е последна възможност. Наскоро разведена, тя приема работата в информационния център на гарата, за да издържа себе си и дъщеря си Руби. Но когато неочаквано се натъква на изоставените галерии на Школата, освен че открива удивителна акварелна картина, скрита под прахта, жената съзира отминалата елегантност и изящество на оставената да се руши сграда. Тя се впуска в търсене на автора на шедьовъра и това я въвлича в големи опасности, свързани и с открития за  миналото на Клара Дарден, и с интригите около спасяването на Гранд Сентръл Стейшън. Вирджиния разкрива дълго пазени тайни, които могат да променят историята на света на изкуството. А Галерията на шепота ѝ дава коз, с който да подкрепи защитата на сградата – един от символите на града.

Информация за "Галерия на шепота"
  • Език Български
  • Брой страници 376
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2018
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Фиона Дейвис е американски автор на бестселъри исторически романи. 

Родена е на 14 ноември 1966 година в Канада. Отива в Ню Йорк с мечтата да бъде актриса, но открива любовта към писането. 

Издава първия си роман, „Момичетата от хотел „Барбизон“, през 2016 година и той бързо става бестселър. Книгите ѝ са вдъхновени от емблематични сгради в Ню Йорк. Днес те се четат по цял свят и са превеждани на над 20 езика.