19,95 лв.

Гавин и завръщането на магията

Джеймс Тредуел
19,95 лв.
Ако човек можеше да посети рая в някой от сънищата си и да му поднесат цвете като залог, че душата му наистина е била там, а накрая се събуди със същото това цвете в ръката си...Е, какво тогава?
Из записките на С.Т. Колидж
 
Отдавна, преди много векове, на света имало магия, щастливи звезди и русалки.
Но един ден Дарът бил изгубен и всичко това се превърнало в мит.
Магията била заключена, скрита от земята, въздуха, водата, огъня, мисълта и погледа.
Наближава денят обаче, когато магията ще се завърне, по-мощна отвсякога.
 
 
Завладяваща история за срещата на доброто и злото, която няма да ви напусне дълго след като сте отгърнали последната страница.
 
Library Journal
 
 
Англия, 1537 г. Йохан Фауст, най-великият маг на всички времена, крачи бързо в непрогледната нощ към кораб, който ще го отведе към нови брегове. Със себе си носи единствено дървена кутийка със сребърна закопчалка, приютила два прости предмета: огледалце и пръстен. В огледалото обаче се спотайва къс от душата на мага, а пръстенът носи цялата магия на света. За нещастие, съдбата на кораба е да потъне и магът завлича магическата сила със себе си към мрачното дъно.
Англия, наши дни. Петнайсетгодишният Гавин Стоукс предприема пътуване, което ще промени живота му завинаги. Той ще прекара една седмица при леля си в Корнуол, където се надява, че ще си почине от неприятните събития, случили се напоследък, и ще бъде себе си поне за няколко дни. Защото Гавин има тайна: той вижда неща, които не би трябвало да съществуват – или поне така го уверяват всички през целия му живот. На гарата в Корнуол обаче не го посреща никой. Вместо да се срещне с леля си, Гавин попада на хора и става свидетел на събития, които го карат да повярва, че невъзможното наистина съществува и той е бил лъган през целия си живот.
 
Романът на Тредуел играе с красотата на литературния език, за да се движи умело между смущаващо пленителното и свръхестествено интересното.
 
Kirkus
Информация за "Гавин и завръщането на магията"
  • Език Български
  • Брой страници 556
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 14.5 x 20 см.
За автора

Няма добавена информация