Писалки

4 резултата

4 резултата

Усетете лукса от писането с писалка – пишещият инструмент за ценители.

В тази категория ще откриете всеки луксозен химикал, част от предложенията на Orange center, предоставящ нова възможност да се насладите на съвсем различно преживяване от писането.

Инвестицията в подобен пишещ инструмент е инвестиция в безупречен стил и в елегантност в писането. Но как да направите възможно най-подходящия избор в покупката си на писалка? Разберете повече информация тук.

Какво представляват писалките?

Най-луксозното сред всички пишещи средства се отличава по структурата си от всички останали съвременни инструменти.

Писалката разполага с резервоар с течно мастило, което достига до металното перо накрая – писеца. Най-често писците са от неръждаема стомана. Сред примерите за луксозни писалки с мастило се срещат такива със златни писци, които позволяват още по-силно открояващ се стил на писане.

Когато мастилото в резервоара свърши, то се напълва отново. Писалките обикновено се зареждат с пълнител-патронче, който представлява контейнерче за мастило. При тях всяка писалка има резервоар, в който се поставя патрончето, заредено с мастило, което след изразходване може да се заменя с ново.

При друг тип зареждане патрончето се заменя с устройство подобно на спринцовка, което се нарича конвертор. Конверторът изсмуква мастило, например от стъклена мастилница, през писеца с помощта на бутало.

Лесното зареждане на мастилото е и най-голямата причина, заради която е била създадена първата писалка – преди създаването ѝ писането се е извършвало с помощта на перо и мастило. Този метод обаче е предпоставка за многократно потапяне на перото в мастилото и създава неравномерно количество мастило при писането.

Възможността за зареждането на мастилото многократно е и една от причините до днес да се предпочита този метод на писане. Писалките превъзхождат химикалките, защото могат да останат верни помощници в писането на собствениците си в продължение на години.

Каква е историята на писалката?

Трудно е да се посочи в кой точно момент от историята е била създадена първата писалка. Според някои източници още през 973 година халифът на региона Магреб в Северозападна Африка е поискал да му бъде предоставено такова пишещо средство, което да не му цапа ръцете. Това се е превърнало в предшественика на писалката.

Има множество сведения, които доказват, че писалка е била използвана дори от Леонардо да Винчи. Неговите записки са изписани с равномерно количество мастило и се смята, че ненадминатият творец и физик е създал собствена версия на писалката.

Най-широко приетата теория е, че през 1884 година Люис Едсън Уотърмен изобретява модерната писалка. Популярността на изобретението бързо нараства и до 1888 година от Waterman, едноименната компания, собственост на създателя на писалките, започнали да продават по 5 000 писалки на година.

Седемдесет години по-късно биват изобретени и широко разпространени химикалките и с това писалките започват да губят популярността си, но до днес ценителите им са безброй. Калиграфи, колекционери, писатели и хора на изкуството продължават да споделят любовта си към писалките.

Какви видове писалки и луксозни химикалки ще откриете при нас?

В Orange center ще намерите богато разнообразие от луксозни писалки от най-популярните и уважавани марки:

  • Caran D'Ache
  • Diplomat
  • Faber-Castell
  • Parker
  • Waldmann
  • Waterman

Сред техните предложения Ви очаква разнообразие от пишещи средства, изработени почти изцяло ръчно, а много от тях са покрити със сребърно или със златно покритие.

Но независимо как изглеждат те и как са изработени, всички са създадени с голямо внимание към качеството и детайла. За всяка такава писалка плащате цена, която си заслужава инвестицията.

Кои са най-популярните ни предложения за писалки?

Множество са претендентите за най-популярна марка луксозни писалки сред предложенията ни в Orange center. Едни от тях се открояват с дълга история на пазара, в която са и продължават да бъдат любим избор на ценителите. Други от тях постоянно надминават себе си и предлагат все повече красиви дизайни.

Сред ценителите на класиките продължават да бъдат най-популярни класическите форми, които запазват традицията на миналото. Сред тях ще откриете писалки цени, на които са оправдани от високото ниво на качество. Но непрестанно нови предложения доусъвършенстват концепцията и правят писалката достъпна до повече хора.

За тези, които за първи път се докосват до този различен начин на писане, са подходящи писалките с ергономична форма, които предоставят още по-голямо удобство при изписването върху всяка страница.

Защо да се доверим на Orange center?

Независимо дали търсите писалка с мастило, или пък тефтери и книгоразделители – в Orange center ще откриете множество предложения, подходящи за Вашите хобита, за работното място или такива за подарък.

Заедно с всичко това Ви очакват разнообразни книжни заглавия от всеки популярен жанр, наред с богат избор за всички потребни принадлежности за училище и други. Пазарувайте по всяко време с нашата онлайн книжарница и очаквайте продуктите да пристигнат при Вас с бърза доставка, която е безплатна при поръчки на стойност над 40 лева.