12,00 лв.

Глинени крака, ново издание

Тери Пратчет
12,00 лв.

Кой убива беззащитни старци? Кой трови патриция?

Есенните мъгли пълзят из Анкх-Морпорк, а Градската стража издирва престъпник, когото никой не е виждал. Може би гòлемите знаят нещо. Но тези невъзмутими глинени човеци, които се трудят денем и нощем, без никому да навредят, изведнъж са започнали да се самоубиват... И Стражата си има предостатъчно свои проблеми. Върколакът в нея страда от сериозни затруднения преди пълнолуние. Ефрейтор Нобс се сдушва с тузарите на града, а току-що постъпилото на служба джудже нещо не е наред, ако се вгледаш зорко – то носи грим и обици. Кому да се довериш, когато разярени тълпи излизат на улицата, заговорници плетат паяжините си, а всички улики те подвеждат да се изложиш?

Посред нощ сър Самюъл Ваймс, командирът на Стражата, изведнъж открива, че истината май се е стаила в думите, които изпълват нечии глави. Една смразяваща история за отрова и грънци!

Информация за "Глинени крака, ново издание"
  • Брой страници 464
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 11 х 18 см.
Тери Пратчет
За автора

Сър Тери Пратчет е британски писател, автор на епични истории в жанра фентъзи.

Най-известен е със серията Света на Диска. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. 

Тери Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и рицар-бакалавър от 2009 г. заради приноса си към литературата.