28,99 лв.

The Belly Button Of The World (CD)

28,99 лв.

В продължение на повече от 50 години Goran Bregović е международно признат като най-влиятелният композитор, музикант и текстописец, който остави отпечатък върху балканската и световната музикална сцена. След като създава 4 големи филмови музикални композиции и дузина албума за Universal Music Group, Bregović обикаля света със своята група Wedding and Funeral Band вече повече от 25 години.

Със стотина концерта годишно Goran е един от най-активните артисти на живо. На сцената, придружаван от Wedding and Funeral Band, духов оркестър и красивите гласове на български певици, Goran подарява едно истинско преживяване, концерт спиращ дъха с енергия и със свобода, на която никой не може да устои.

Далеч от сцената по време на пандемията, Goran се възползва от възможността и записва първия си класически албум, озаглавен The Belly Button Of The World, който ще бъде издаден от Decca Records през пролетта на 2023 г. Съставен от 5 творби за соло цигулки, голям оркестър, хор и духови инструменти, Goran е създал три лирични приказки, базирани на християнски, еврейски и мюсюлмански литургии.

Първото представено заглавие "A Moment of Melancholy" е завладяваща композиция, смесваща балканска музика и класически елементи. С този албум Goran Bregović слива сърцевината на своето творчество с досегашния си музикален път - класически, бурен, уникален и винаги неочакван.

Траклист:

1. The Belly Button Of The World
2. A Moment Of Melancholy
3. A ChristianTale
4. A Jewish Tale
5. A Muslim Tale

Информация за "The Belly Button Of The World (CD)"
  • SKU 602455175625
  • Изпълнител Goran Bregovic
  • Носител CD
  • Година 2023
  • Лейбъл Universal music