15,00 лв.

Говорим за футбола

Мишел Платини
Жануа
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
15,00 лв.
Книгата съдържа интервюта на Жерар Ерно.
 
Една сила ме тласна към футбола, където щях да прекарам целия си живот.
Нека уточня: всички мои животи. Бил съм футболист, "кръчмарски син", медийна личност, селекционер, президент на организационния комитет на Световното първенство по футбол, президент на УЕФА. Тази сила е голът. Да вкараш гол. Да вкараш гол на футболното поле, а след това и на полето на живота.
 
В тази книга съм описал как между една игра и човешкото съществуване може се появи любов от пръв поглед, чийто смисъл търсих. Исках да отида и по-нататък, още по-нататък.
Ако футболът е страстта и фундаментът на моя живот, защо той се явява страст и фундамент на още милиони други?
 
Предприех това пътешествие в центъра на футбола, от зараждането му чак до днес. Целта ми е да разберем още по-добре неговите извори, универсалната популярност и уникалните му ценности. И въпреки че футболът не е перфектен, ние трябва да го обичаме и защитаваме така, както обичаме и защитаваме страната си. Страната на футбола."
Мишел Платини
 
Жерар Ерно е възпитаник на Института по журналистика в Лил. Работи десетилетия наред в издателската къща "Екип" (1990 - 1992) и на седмичника "Франс Футбол" (1995 - 2007), а под неговото ръководство двете издания постигат рекордни тиражи. Издига на световно равнище наградата "Златна топка" и председателствата журито по връчване на трофея в продължение на 13 години. Директор по комуникациите на Световното първенство през 1998 г. във Франция. Автор е на редица произведения, посветени на футбола, сред които "Голямата книга на футбола" в съавторство с Жак Тибер (1981) и "Световната купа"съвместно с Бернар Пиво (1982). Дълги години заема постове в ръководните органи на футболното съдийство. Носител е на Националния орден за заслуги към Франция (2008).
Информация за "Говорим за футбола"
  • Брой страници 340
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2015
  • Националност автор Франция
  • Размер см 22 x 15 см.
За автора

Няма добавена информация