22,00 лв.

Градът на мечтите

Дейвид Балдачи
22,00 лв.

Не всичко, което блести…

Годината е 1952. Лос Анджелис. Частният детектив Алойшъс Арчър се кани да посрещне Новата година със своята приятелка Либърти Калахан, изгряваща холивудска звезда. В ресторанта, в който двамата вечерят, пристига Елинор Лам, сценаристка, която иска да наеме Арчър, тъй като подозира, че някой се опитва да я убие.

Посещението в дома на Лам в Малибу завършва с печален за Арчър резултат. Той е нападнат и когато идва в съзнание, едва не се спъва в труп, проснат в коридора, а Лам е изчезнала безследно. Полицията започва официално разследване, а близка приятелка на Лам наема Арчър да открие какво се е случило със сценаристката.

Разследването отвежда Арчър от лъскавите студия и луксозните имения на Ел Ей до най-мрачните и най-опасни квартали на града, от меката на хазарта Лас Вегас до пустинята на Невада, където е принуден сам да копае гроба си…

Информация за "Градът на мечтите"
  • Език Български
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 х 20 см.
Дейвид Балдачи
За автора
Дейвид Балдачи е роден на 5 август 1960 г. в Ричмънд, Вирджиния и е от италиански произход. Получава бакалавърска степен по политически науки от "Virginia Commonwealth University" през 1982 г. и диплома по право от Университета на Вирджиния през 1986 г. Като студент пише разкази в свободното си време. След това практикува право в продължение на девет години близо до Вашингтон. Докато живее в Александрия, Вирджиния, Балдачи пише къси разкази и сценарии за филми, но без особен успех. 
 
Сега той е писател на бестселъри в жанра трилър и книгите му се превеждат на повече от 45 езика.