19,90 лв.

Гражданите на Шилда

Ерих Кестнер
19,90 лв.

Защо някой би построил сграда без прозорци и какво се случва, когато се опиташ да осъдиш един рак, защото те е ощипал, може ли светлината да се носи в чували и може ли един ученик да се изучи само за един ден?

На тези и други въпроси дава отгвор любимия на поколения деца автор Ерих Кестнер с преразказа си на историята за „Гражданите на Шилда“.

Приказките за на пръв поглед най-глупавите хора в целия свят ще накарат малки и големи читатели да се разсмеят, но заедно с това да си зададат въпроса наистина ли са толкова глупави всички от Шилда.

Книгата e илюстриранa с оригиналните класически рисунки на Хорст Лемке.

Информация за "Гражданите на Шилда"
  • Език Български
  • Брой страници 64
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 21 х 26 см.
Ерих Кестнер
За автора

Ерих Кестнер е роден в Дрезден, Кралство Саксония, където израства в дребнобуржоазна среда. Завършва гимназия с отличие и получава за това "Златната стипендия на град Дрезден". През 1913 г. постъпва в педагогически колеж в Дрезден, но напуска през 1916 г., малко преди да завърши. След края на Втората световна война Кестнер се установява в Мюнхен, където заедно със завърналите се от емиграция приятели основава литературното кабаре "Ди Шаубуде" - за него написва множество песни, оформили модерния немски градски шансон.