13,90 лв.

Гробищни истории

Борис Акунин, Григорий Чхартишвили
Еднорог
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
13,90 лв.

Сборник с есета и разкази писан от Борис Акунин и същевременно личността зад този псевдоним - Григорий Чхартишвили.

Тази книга е написана от един човек, но има двама автори: есеистът Григорий Чхартишвили и неговото второ Аз – белетристът Борис Акунин.

Г.Ч. ще ни разкаже за шест старинни некропола, разположени в различни части на света – старото Донско гробище в Москва, Пер Лашез в Париж, гробището Хайгейт в Лондон, гробището на чужденците в Йокохама, Грийнуд в Ню Йорк и гробището на Елеонската планина в Йерусалим. Борис Акунин ще ни накара да потръпваме от страх с гробищните си разкази, в които ще ни срещне с жестоката помешчица Салтичиха, с Оскар Уайлд, с основоположника на марксизма и дори с прочутия детектив Ераст Фандорин...

Информация за "Гробищни истории"
  • Език Български
  • Брой страници 224
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2008
  • Националност автор Русия
  • Размер см 13 x 20 см.
Борис Акунин
За автора

Борис Акунин е творческият псевдоним на Григорий Чхартишвили, филолог, литературен критик, преводач и журналист, японист с международна известност. Работил е като заместник главен редактор на списание "Иностранния литература”, главен редактор на двайсеттомната "Антология на японската литература”, председател на мегапроекта "Пушкинска библиотека”, през 1998 година Акунин започва реализацията на своя литературен проект под общия надслов “Приключенията на Ераст Фандорин”, чиято цел е във всяко заглавие да бъде представена една от разновидностите на класическия криминален роман.