19,00 лв.

Хроника на птицата с пружина

Харуки Мураками
Колибри
Наличен
Оценка 4.8 от 5 гласа
19,00 лв.

Един по-различен роман на японския литературен майстор Харуки Мураками.

Най-уважаваният белетрист на Япония се нарежда в първите редици на световните писатели с този роман, белязан с изключително въображение и обединяващ криминалната фабула с разказа за един разпадащ се брак и с търсенето на скритите тайни на Втората световна война.

В едно предградие на Токио младеж на име Тору Окада търси котарака на жена си, който се е изгубил. Не след дълго се оказва, че трябва да издирва и жена си в един свят, скрит под привидно спокойната повърхност на Токио. По време на търсенето Окада се натъква на странни съюзници и противници: проститутка със свръхестествени способности, покварен политик, който въпреки това се радва на вниманието на медиите, весело шестнайсетгодишно момиче с отвратителен характер и възрастен ветеран от войната, променен непоправимо от ужасите, на които е станал свидетел по време на забравената кампания на Япония в Манджурия.

Увлекателен, пророчески, съчетал комичното със страшното, романът "Хроника на птицата с пружина" е великолепна творба, която не отстъпва на никой световен шедьовър.

"Хипнотизиращо... Най-амбициозният засега опит на Мураками да вмести цяла съвременна Япония в една-единствена белетристична постройка."
Уошингтън Поуст 

"Значителна стъпка напред в творчеството на Мураками... дръзка, щедра книга."
Ню Йорк Таймс

Информация за "Хроника на птицата с пружина"
  • Език Български
  • Брой страници 680
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2007
  • Националност автор Япония
  • Размер см 13 x 20 см.
Харуки Мураками
За автора
quote icon

За каквото и да мечтая, колкото и далече да отидат, хората не могат да бъдат друго, освен себе си.

Харуки Мураками е роден в Киото, Япония на 12 януари 1949 г. Той е известен съвременен преводач и японски писател. Мураками учи театрално изкуство в университета Васеда в Токио, където среща и бъдещата си жена - Йоко. За да се издържа по време на обучението си, започва работа в музикален магазин за плочи.