79,90 лв.

Игра Professor Puzzle: Змии и лозя

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
79,90 лв.

Забавна игра, която ще ви напомни за добре познатата "Змии и стълби". Идеална за вкъщи или на открито!

Потопете се в дълбините на джунглата с тази игра на гигантски змии и лозя!

Лозите ще ви насочват към финалната линия, но внимавайте да не попаднете върху змиите!

Целта на играта е по дъската да се придвижват жетони в съответствие с показанията на подпомагани и възпрепятствани, съответно, от лозята и змиите. Победител е играчът чийто жетон първи стъпи на последното квадратче.

Всеки играч има жетон, който започва играта от началното квадратче. Играчите се редуват да хвърлят зар и придвижват жетоните си напред с толкова квадратчета, колкото е показанието на зара. Квадратчетата на дъската са последователно номерирани, така че през всяко квадратче се минава само по веднъж. Ако при завършване на хода, пионката на играча попадне върху квадратче съдържащо края на лозята с по-малък номер, играчът трябва да премести жетона си „нагоре“ по стълбата до другия край, където тя стъпва върху квадратче с по-голям номер. Ако жетонът на играча попадне върху квадратче, съдържащо края на змията с по-голям номер, играчът трябва да премести жетона си „надолу“ по змията до другия край, където тя стъпва върху квадратче с по-малък номер.

Ако играчът хвърли зар с показание „6“, той има право, след като завърши хода си, да хвърли втори път; в противен случай ред да играе има следващият играч. Играчът, който първи отведе пионката си до последното квадратче на дъската, е победител.

Една вариация на играта изисква играчът да хвърли точно определено показание на зара, за да може да достигне финалното квадратче. В зависимост от вариацията, ако показанието на зара е по-голямо играчът може да пропусне ход, чакайки подходящ зар, или може да достигне финалното квадратче.

Брой играчи: 2-4

Съдържание:

- голямо игрално поле;
- четири жетона;
- 2 зара;
- инструкции.

Размери на кутията: 45 х 28 х 7 см.

Информация за "Игра Professor Puzzle: Змии и лозя"
  • SKU 5060506535418
  • Производител Professor Puzzle
  • Брой играчи 2 - 4
  • Брой части 7
  • Марка Professor Puzzle