145,90 лв.

Игра с експерименти Thames & Kosmos: Електричество и магнетизъм

145,90 лв.

Проведете над 60 наелектризиращи експеримента с вериги и магнитни контракти, за да научите за електричеството и магнетизма и как тези две фундаментални свойства са тясно свързани.

Децата на 8 годишна възраст и нагоре могат лесно и спокойно да започнат да експериментират с електрически ток и магнитни полета, използвайки колоритните блокове и компоненти в този практичен комплект. Изградете серийни и паралелни вериги за светване на крушка. Експериментивайте с бутони за натискане и бутони за включване и изключване. Сглобете схеми, включващи въртящ се двигател, два превключвателя и до три крушки. Провеждайте тестове, за да разберете кои материали са магнитни. Научете за магнетизма и магнитните полюси. Магнетизирайте метал. Използвайте железните пломби, за да видите невидимите магнитни полета. Изследвайте магнитната сила и посока с магнитно махално устройство. Научете как работи компаса и повече за магнитните полета на Земята. Провеждайте поредица от експерименти със здрав електромагнит.
И накрая, впрегнете всичко, което сте научили в полезна употреба чрез изграждане на високоговорител, електромагнител реле превключвател и Морзов телеграфен кодов ключ.

Компонентите са специално разработени, за да направят ученето забавно и достъпно. Електрическите блокове се монтират заедно с прости съединители. Тъй като блоковете са ярко оцветени и имат уникална форма, лесно е да се следват монтажните диаграми за изграждане на функционални устройства. Батериите не са включени.

Съдържание: кутия за батерии, червена, зелена и жълта светлина, двигател, двупосочен превключвател, бутон на звънец, X,L,I,T - съединителни блокове, червена и синя съединителна жичка, разделителен инструмент, червен и син алигаторен проводник, квадратен и кръгъл магнит, електромагнит, цветни рингове, малки метални части, магнитна основа за закачане, магнитна закачалка, корда, кутия с желязо на прах и книжка с инструкции.

С този комплект ще можете да направите 62 различни експеримента.

Размери на кутията: 43 х 29 х 8 см.

Препоръчителна възраст: 8+ години

От 2001 година насам Thames & Kosmos произвежда над 250 уникални научни комплекта, съдържащи стотици експерименти и проекти, както и над 5000 страници упътвания в областта на химията, физиката, биологията, науките за Земята и естествената история, астрономията, роботиката, алтернативната енергия. Продуктите на Thames & Kosmos се оценяват високо от родители, учители и деца и са безценен помощник в извънкласното образование.

Информация за "Игра с експерименти Thames & Kosmos: Електричество и магнетизъм"
  • SKU 814743010451
  • Цвят Многоцветен
  • Производител Kosmos
  • Възраст от 8
  • Възраст до 14
  • Материал Пластмаса
  • Пол Момиче, Момче
  • Брой части 60
  • Размер см 22.6 х 33.5 х 7.6 см.
  • Марка Thames & Kosmos