68,90 лв.

Игра с експерименти Thames & Kosmos: Генетика и ДНК

 
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
68,90 лв.

Научете за биологичната наследственост, изолирайте растителна ДНК в епруветка, постройте ДНК модел.

Влезте в лабораторията за задълбочено проучване на генетиката - клон на биологията, фокусиран върху наследствеността и вариациите в организмите и ДНК - киселината, която съдържа на чертежите на живота.
Вижте генетичен материал със собствените си очи, докато изолирате ДНК от домат в епруветка. Изследвайте наследствеността и научете как чертите се предават от родителите на децата. Научете повече за доминантните и рецесивните гени и играйте наследствени игри, за да се определите как ще се проявят отличителните белези.
Научете повече за биологията на размножаването, компонентите на клетките и как хромозомите се комбинират и копират. Сглобете модел, за да видите елегантната двойноверижна спирална структура на ДНК. Тогава разбийте генетичния код и разберете как различните части, наречени нуклеотиди, прилягат едни към други. Анализирайте ДНК доказателства за идентифициране на заподозрени и разкрийте престъпление. Отгледайте своя собствена колония от бактерии, за да се експериментирате с оцеляването на най-способните. Прочетете как мутацията засяга гените и как учените клонират растения и животни.

С този комплект можете да направите 20 различни експеримента.

Съдържание:

стъклено шишенце
- епруветки
- фуния
- филтрирани хартии
- пипети
- мерителна чашка
- дървен шиш
- пластмасови чипове
- таблица за наследственост
- хромозомен пъзел
- модел на ДНК
- прозрачни чиниики за наблюдение на микроорганизми
- LB хранителен агар
- дървена шпатула
- книжка с инструкции

Размери на кутията: 33 х 23 х 6.5 см.

Препоръчителна възраст: 10+ години

От 2001 година насам Thames & Kosmos произвежда над 250 уникални научни комплекта, съдържащи стотици експерименти и проекти, както и над 5000 страници упътвания в областта на химията, физиката, биологията, науките за Земята и естествената история, астрономията, роботиката, алтернативната енергия. Продуктите на Thames & Kosmos се оценяват високо от родители, учители и деца и са безценен помощник в извънкласното образование.

Информация за "Игра с експерименти Thames & Kosmos: Генетика и ДНК"
  • SKU 857853001759
  • Производител Kosmos
  • Материал Комбиниран
  • Брой части 48
  • Марка Kosmos