28,00 лв.

Имало едно време в Холивуд

Куентин Тарантино
28,00 лв.

Литературният дебют на Куентин Тарантино е удоволствие за читателите, пиршество за киноманите и подарък за феновете на режисьора!

Историята на Холивуд през 60-те години може да бъде разказана най-добре от Куентин Тарантино и той го доказва в своя първи роман „Имало едно време в Холивуд“. В него американският режисьор, а вече и писател, обогатява и разширява в неочаквани посоки сюжета на добре познатия си едноименен филм.

Рик Долтън – залязваща кинозвезда, потънала в алкохол – получава обаждане от Рим, което ще спаси кариерата му… или окончателно ще я погребе. Неговият дубльор Клиф Бут пък е човекът с най-мрачна слава на всяка снимачна площадка, защото е единственият там, който май е убил човек и му се е разминало. Актрисата Шарън Тейт, открила абсолютната слава, сега прекарва безгрижните си младини във висините на Холивуд. А някъде бивш затворник на име Чарлз Менсън е убедил група друсани хипита, че е техен духовен водач и е напът да извърши ужасяващо и кърваво престъпление, което светът ще запомни.

Наситен с характерните за Тарантино ирония и остроумни диалози, „Имало едно време в Холивуд“ e обяснение в любов към 60-те години, изпълнени със страст, тъга, непринуденост и липса на политкоректност.

Информация за "Имало едно време в Холивуд"
  • Език Български
  • Брой страници 432
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Куентин Тарантино

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация