Магазини
Любими
14,00 лв.

Индианците в Северна Америка

Даниел Роайо
Рива
Ограничена наличност
0%
14,00 лв.

SKU: 9789543202959

ISBN: 9789543202959

Автор: Даниел Роайо

Издателство: Рива

Език: Български

Брой страници: 256

Вид корица: Мека

Година на издаване: 2010

Размер см: 16 x 23 см.

Историята на северноамериканските индианци, поднесена от професорът по американска цивилизация Даниел Роайо.

Вече половин хилядолетие индианците не престават да ни смайват. Професорът по американска цивилизация Даниел Роайо, автор на повече от трийсет творби, изследващи миналото на Запада и етническата култура на САЩ, прекрачва отвъд митовете и зрелищните образи на индианеца в масовото съзнание, за да опише цялото многообразие на народите, населявали Америка, преди да я открие белият човек.

Представени са строителите на могили, ловците на бизони от Великите равнини и на алигатори във Флорида, рибарите от Тихоокеанското крайбрежие, траперите от Големите езера, номадите от пустините... Рой племена, всяко от които носи познание, трупано от векове.

След като французите, испанците и англичаните колонизират Северна Америка, коренните жители се съпротивляват срещу неудържимото преселване от Стария континент през ХIХ век и запазват ценностите на дедите си, въпреки че числеността им драстично намалява.

Спокойно и методично френският историк очертава и интерпретира пътя на цивилизация с дълбоки и далечни корени, устояла на всякакви изпитания, създадена и поддържана от горди и жилави хора с неизтребим усет за вярност към традиция и предци.

* Сроковете за доставка могат да бъдат удължени и по време на кампании, както и в зависимост от наличностите на поръчаните артикули.

Доставка до твой адрес
  • При теб до 3 работни дни
  • Цена за доставка с куриер - 4.90 лв.
  • Безплатна доставка (за поръчка над 49.80 лв.)
Доставка до офис на куриер
  • Цена за доставка до офис - 4.90 лв.
  • По-кратък срок за доставка
Доставка до магазин на Orange Center
  • Доставката до магазин е безплатна!

Онлайн магазин orangecenter.bg уверява своите клиенти, че съгласно чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите, имат правото да се откажат / или заменят получена от тях стока в срок от 14 (четиринадесет) работни дни от датата на получаване на стоката САМО при условие, че продукта е:

- в оригиналният си вид и качествени характеристики, със запазена оригинална опаковка и етикет, като не се счита за повредена опаковката, цялостта на която е била нарушена по начин, единствено позволяващ отделянето й от стоката.

- без следи от употреба (скъсване, надраскване, счупване или други повреди), както и няма други повреди, причинени от неправилна употреба.

Повече информация за връщане и замяна на стока ще намерите тук.

Остави коментар

Не е необходимо да имате създаден профил, за да оставите коментар


За автора

Даниел Роайо

Няма добавена информация