14,00 лв.

Индианците в Северна Америка

Даниел Роайо
Рива
Ограничена наличност
14,00 лв.

Историята на северноамериканските индианци, поднесена от професорът по американска цивилизация Даниел Роайо.

Вече половин хилядолетие индианците не престават да ни смайват. Професорът по американска цивилизация Даниел Роайо, автор на повече от трийсет творби, изследващи миналото на Запада и етническата култура на САЩ, прекрачва отвъд митовете и зрелищните образи на индианеца в масовото съзнание, за да опише цялото многообразие на народите, населявали Америка, преди да я открие белият човек.

Представени са строителите на могили, ловците на бизони от Великите равнини и на алигатори във Флорида, рибарите от Тихоокеанското крайбрежие, траперите от Големите езера, номадите от пустините... Рой племена, всяко от които носи познание, трупано от векове.

След като французите, испанците и англичаните колонизират Северна Америка, коренните жители се съпротивляват срещу неудържимото преселване от Стария континент през ХIХ век и запазват ценностите на дедите си, въпреки че числеността им драстично намалява.

Спокойно и методично френският историк очертава и интерпретира пътя на цивилизация с дълбоки и далечни корени, устояла на всякакви изпитания, създадена и поддържана от горди и жилави хора с неизтребим усет за вярност към традиция и предци.

Информация за "Индианците в Северна Америка"
  • Брой страници 256
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2010
  • Размер см 16 x 23 см.
За автора

Няма добавена информация