12,00 лв.

Истината, ново издание

Тери Пратчет
12,00 лв.

Ново вълнение за жителите на Анкх-Морпорк – създаден е първият вестник в света на Диска!

Уилям дьо Слов ще се впусне в преследване на журналистическата истина и истината изобщо в едно премеждие, изпълнено с мистерии, заплахи, голяма доза небивалици, чудноватости и още много други. Златна възможност да видим за пореден път Тери Пратчет в ролята си на безпощаден иронизатор на общочовешки порядки.

Няма избавление и за журналистиката – така многообразен е светът на Диска, че трудно ще остане подминато нещо толкова фундаментално като четвъртата власт... и, разбира се, развенчаване на нейните заблуди.

Петият природен елемент „Изненадата“ служи на Уилям в практиката му като главен редактор във вестника, но това ще дойде да определена цена...

Аристократът в немилост дьо Слов пламенно преследва истината относно политическите машинации в Анкх-Морпорк. Бързо разбира обаче, че на всеки ъгъл и особено в тъмните ъгълчета на това приключение се стаяват зли сили, които желаят лъжата да пребъде на всяка цена. Мъчнотия си е, когато всички наоколо са пощурели по зеленчуци в най-странни форми. Няма да се окажат лесни читатели за удовлетворение вампирите, троловете, джуджета, зомбитата и останалите магически същества от света на Диска.

„Истината“ от поредицата „Индустриална революция“ е поредната книга на великия Пратчет, която се чете с кеф, веселие от осмените привички на света и най-накрая на всеки пратчетовски голям хилеж стои едно „Еееей, верно бе!“.

Кой ли ще спечели в това надбягване между истина и лъжа? И дали истината ще успее да си обуе ботушите - разберете в романа на сър Тери Пратчет.

Уилям дьо Слов случайно се оказва в ролята на главен редактор, и то на първия вестник в Света на Диска. И вече е принуден да се бори с опасности, типични за всекидневието на журналиста. Разни хора жадуват смъртта му, погажда се с разкаял се вампир, който изпитва самоубийствено влечение към снимането със светкавица, после и други хора решават да се разправят с него...

Информация за "Истината, ново издание"
  • Брой страници 480
  • Вид корица Мека
  • Година 2023
  • Година (орг) 2023
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 11 х 18 см.
Тери Пратчет
За автора

Сър Тери Пратчет е британски писател, автор на епични истории в жанра фентъзи.

Най-известен е със серията Света на Диска. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. 

Тери Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и рицар-бакалавър от 2009 г. заради приноса си към литературата.