24,00 лв.

История на българите от Македония, том 1, част 1

Григор Велев
Изток-Запад
Ограничена наличност
Оценка 5.0 от 1 глас
24,00 лв.
Едно историческо изследване, което ще ви покаже много факти от общата история на България и Македония, както и българите от Македония и също така корените на македонския народ.
 
Акад. проф. д-р Григор Велев е автор на монографиите „Национализмът“, „Диктатура. Терор. Геноцид. Шовинизъм (Фунда­менти на комунизма, фашизма, националсоциализма)“, „Българският национализъм и неговото бъдеще“; „Българската национална кауза (1762–2012)“ и на шесттомника „История на българите от Македония“.
 
Текстовете на акад. Велев се отличават с безкомпромисна вярност към историческата истина, постигната благодарение на работа с хиляди документи, спомени, биографии, научни изследвания... Авторът се отличава с многостранна информираност, задълбочено познаване на събитията, процесите, на житейския път и идеите на стотици ярки личности. Тези масиви от информация са вплетени в синтезиран, сполучливо структуриран разказ за историческите превратности, преживени от българския народ в драматични и жестоки времена.
 
Защо се залових с това обемно изследване?
 
  • Защото Македония е била и е неразделна част от българската историческа съдба. 
  • Защото почти 2 500 000 българи в днешна България носят живеца и кръвната връзка с гражданите на днешна Вардарска и Егейска Македония. 
  • Защото 7 500 000 българи, 1 100 000 вардарски българи и 250 000 егейски българи имат общ генетичен код.
  • Защото снагата и духът на нацията ни са разкъсани, а досегашният ни политически елит е безроден и чужд на националните ни идеали и на националната кауза.
 
С настоящето издание се цели да се даде достоен отговор на „създателите на македонската нация“, които не само фалшифицират исторически факти и събития от българската национална история, но и са се заели с физическото унищожаване на всяка следа, която напомня за България, за българската държава, българската култура и българската национална индентичност.
 
Акад. проф. д-р Григор Велев,
Председател на Българската академия на науките и изкуствата
Информация за "История на българите от Македония, том 1, част 1"
  • Брой страници 400
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор България
  • Размер см 17 x 24 см.
За автора

Няма добавена информация