15,00 лв.

Избрано

Едвин Сугарев
Нест Прес
Ограничена наличност
15,00 лв.
Юбилейна книга с избрани стихотворения по случай 60-годишнината на автора. 
 
Разделена е на 27 части, като последните три от тях представляват зародиши на нови проекти и поместват непубликувани никъде досега стихотворения. Изданието включва и авторски илюстрации в източен дух, направени с черен туш върху бяла хартия от самия Едвин Сугарев.
 
Навремето Георги Господинов спонтанно формулира: "Едвин Сугарев не пише стихотворения - пише книги". Аз бих казала: по-скоро концентричните кръгове са метафората на неговото писане. Концентрични кръгове, вглъбяващи се отвън навътре. В този смисъл, Едвин Сугарев не пише и книги - пише книга. Пише Книгата. Това е и поезия на микроскопичните вглеждания. А ако трябва да направя обобщение за творчеството му - бих го нарекла космогонична поезия, задвижвана от архетипното сцепление на героя и съзерцателя.
Елка Димитрова
 
Безброй са и сцените на любовното, неговите театрални жестове, но и неговите метаморфози. Безброй са начините и формите да се усеща, да се преживява, да се мисли и постига любовта. Тук, в тези поеми, любовта е вечност, тя е абсолют. Тя се самоопределя - за нея няма външна мярка. Тя няма нужда от други основания, освен самата себе си.
Михаил Неделчев
 
Една драматична поезия, в чиито предимно широки, плавно разгърнати стихове кънти неистово разместване на пластовете в социалното битие и съзнание, едно апасионато, което изведнъж придобива пронизваща острота и безизходна сложност, с угрижено търсене на съпричастие в прямотата на разкрепостеното слово.
Иван Теофилов
Информация за "Избрано"
  • Брой страници 304
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2014
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21.5 см.
За автора

Няма добавена информация