16,99 лв.

Изгубената Ленор

Майн Рид
Паритет
Ограничена наличност
16,99 лв.

В края на 1862 г. Майн Рид е посетен от непознат мъж, който се представя за Чарлз Бийч, по прякор Канибала Чарли. Той разказва на писателя за изпълнения си с опасни приключения живот. По собствените му думи е обиколил света цели шест пъти и дори е живял сред опасни канибали. Донася ръкопис на книга, която неуспешно преди това е предлагал на редица издатели.

Майн Рид поема риска и се съгласява да помогне на начинаещия писател, преработва ръкописа като на практика буквално го пренаписва и озаглавява „Изгубената Ленор“.

Романът се превръща в истински бестселър. В него не става дума само за героизъм и сблъсък на характери, но и за истинска драматична любов, за предателства и подлост, но пречупени през призмата на забележителния писателски талант на Майн Рид и неповторимото му чувство за хумор.

Сюжетната линия и героите Роланд Стоун и неговата любима Ленор, приятелите на Роланд – Сторми Джак и Ричард Хайнен, златотърсачите от Калифорния и Австралия, които разказват своите преживелици, държат читателя под напрежение от началото до края на повествованието с динамика и шеметно развиващите се истории.

Информация за "Изгубената Ленор"
  • Брой страници 188
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Размер см 13 х 20
За автора

Няма добавена информация