19,99 лв.

Изгубеният символ

Дан Браун
Бард
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 6 гласа
19,99 лв.

Дългоочакваното продължение на световния бестселър "Шифърът на Леонардо" на автора Дан Браун.

Изгубеното ще бъде намерено...

Вашингтон.

Професорът по символика Робърт Лангдън е повикан в последния момент да изнесе вечерна лекция в Капитолия. Само минути след неговото пристигане обаче в центъра на Ротондата е открит ужасяващ предмет, носещ пет символа. Професорът познава в него древна покана, зовяща получателя си към отдавна изгубен свят на тайна езотерична мъдрост. Уважаваният наставник на Лангдън Питър Соломон, филантроп и виден масон, е отвлечен брутално и професорът разбира, че единствената надежда да спаси живота на приятеля си е да приеме загадъчната покана и да отиде там, където го отведе тя. Лангдън светкавично е понесен зад фасадата на най-могъщия град в Америка, в неговите скрити зали, храмове и тунели. Всичко познато се преобразява в мрачен потаен свят на изкусно скрито минало, в който масонските тайни и невиждани открития сякаш го притеглят към една невероятна и невъобразима истина.

Блестящо подредена мозайка от тайнствени истории, мистериозни образи и енигматични шифри, "Изгубеният символ" е интелигентно написан трилър, който се развива с шеметна бързина и в който на всеки ъгъл ви очакват изненади.

Защото, както ще установи Робърт Лангдън, няма нищо по-необикновено и смайващо от тайната, която се крие пред очите на всички... Дан Браун е автор на "Шифърът на Леонардо", един от най-четените романи на всички времена, и на световните бестселъри "Шестото клеймо", "Метеоритът" и "Цифрова крепост".

Информация за "Изгубеният символ"
  • SKU 9789546550637
  • Тегло кг 0.45
  • ISBN 9789546550637
  • Автор Дан Браун
  • Издателство Бард
  • Език Български
  • Брой страници 614
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2009
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 20 x 13 см.
Дан Браун
За автора

Дан Браун е известен американски писател на трилъри.
Най-четените му романи са Шифърът на Леонардо, Шестото клеймо и Изгубеният символ. Често е критикуван от радикални последователи на християнството. Книгите са му преведени на над 50 езика по целия свят.

Роден е на 22 юни 1964 г. в Ексътър, Ню Хампшър и е най-възрастния от три деца. Неговата майка Констанс е професионален музикант, тя свири на орган в църква.

Първият му роман „Цифрова крепост" е публикуван през 1998 година, но няма голям успех с тираж едва 10 000 копия. Идва ред на Шифърът на Леонардо, който се превръща в бестселър и е една от най-популярните книги на всички времена с повече от 81 милиона продадени копия до 2010 г. По книгата е създаден и филм който също става много популярен. От Изгубеният символ пък са продадени 1 млн. копия само първия ден след излизането на книгата на пазара, което я превръща в абсолютен рекордьор в света за всички времена в това отношение.

През октомври 2004 г., Браун и неговите братя и сестри даряват $ 2,2 млн. за Филипс Ексътър академия в чест на баща им, за създаването на „Ричард Г. Браун Технологии дарение,“ което да осигури компютри и високотехнологично оборудване за студенти в беда.