15,95 лв.

Изгубеният рай

Сесилия Самартин
Хермес
Изчерпано количество
Оценка 4.5 от 2 гласа
15,95 лв.
Една впечатляваща история за тежки времена, в две семейства, които са заможни, но когато режима се променя... и техния свят се променя. Проследете тези две семейства в една битка за оцеляване в тежките времена в света.
 
Братовчедките Нора и Алисия произхождат от заможни семейства. Те често гостуват в къщата на баба си и дядо си във Варадеро. Заедно се научават да плуват в топлите тюркоазени води на Карибско море. Изпитват първите любовни трепети и правят планове за бъдещето. Уверени, че могат да постигнат всичко, което пожелаят.
 
Режимът на Батиста обаче е свален чрез революция и на власт идва Фидел Кастро. Животът на Нора и Алисия се променя: от разточителните вечери, танцови забави и безгрижни дни на плажа не остава и следа. Религията е забранена, парите постепенно губят стойност, а храната става все по-оскъдна. Безметежното съществуване на райския остров се превръща в неспирна борба за оцеляване. Семейството на Нора емигрира в САЩ, докато това на Алисия остава в Куба с надеждата за по-добро бъдеще.
 
Нора постепенно намира мястото си в новия свят, но не спира да тъгува по родината и братовчедка си. Двете поддържат връзка чрез писма, в които споделят най-съкровените си преживявания.
 
Алисия се бори с всички сили с лишенията, но я връхлитат още по-големи беди. Въпреки че е устроила живота си, Нора се връща в Куба, за да й помогне...
Информация за "Изгубеният рай"
  • Език Български
  • Брой страници 320
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2016
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация