17,98 лв.

Изкуството да сме щастливи

Проф. д-р Надка Бояджиева
Лексикон
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
17,98 лв.

Проф. д-р Надка Бояджиева има две докторски дисертации. Ръководи Катедра по фармакология и токсикология на МФ, МУ – София. Обучава лекари, специализанти и докторанти шест месеца в България и шест месеца в САЩ. Ръководител на над 40 международни изследователски проекти, носител на два златни медала за принос в науката и множество други награди.

Проф. д-р Н.Бояджиева е автор на 42 книги, учебници и монографии. През последните години публикува 4 популярни книги, посветени на здравето на хората. Автор и водещ на предаването „Кардиограма“ по телевизия „Евроком“.

От древни времена хората са се старали да си осигурят здраве, щастие и са мечтали за дълголетие. В най-древни исторически паметници в Южна Америка, Европа, Азия и други континенти намираме факти, че хората са се стремели да си осигуряват условия за здраве и начини, включително чрез методи на изкуството (песни, музика, рисуване и др.), за щастлив живот. Има равенство между здраве и дълголетие. То е свързано с много факти, доказващи, че хората, които са здрави, имат шанс да доживеят повече години. Има равенство между щастлив живот и здраве. То е свързано с ролята на хубавите моменти с обич, щастие на семейство и близки, оказващи положително влияние върху мозък, обменни функции, сърдечно-съдова система и др. Но не всички хора, които са здрави, са щастливи. Много са факторите, които се вплитат и изграждат изкуството на всеки от нас да живее живот, който да е здравословен и щастлив. Много са факторите, които повлияват нашите усилия да си осигурим хубав живот. Има фактори, които зависят от нас. Има методи, както тези в изкуството, които да използваме и да си помогнем. Ако изработим индивидуална и обществена силна положителна система за профилактика на здравето, можем дори в най-трудни моменти да запазим здравето и щастието в живота си, както и да си осигурим дълголетие.

Тази книга е за всеки и за всяка възраст. Водещата ѝ цел е да даде информация за начини, методи, програми, чрез които хората могат да си помогнат за здраве и щастлив живот с дълголетие.

Информация за "Изкуството да сме щастливи"
  • Брой страници 334
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2021
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21
За автора

Проф. д-р Надка Бояджиева

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация