20,00 лв.

Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век

Елена Кръстева
Лист
Наличен
Оценка 5.0 от 1 глас
20,00 лв.

Рецепти от XIX век, взети от популярните тогава списания Домакиня, Семейно огнище, Женский свят и Християнский свят.

„Конопида със сирене“, „Спаранги Louis XV“ или „Омелета с домати“ са само част от над 400 ястия от българската кухня през XIX век, чиито рецепти ще откриете в тази книга. Съветите са взети от страниците на нашата преса след Освобождението и се публикуват за първи път оттогава. Те не само показват какво е влизало в стомаха на строителите на съвременна България, но и какви са били техният бит и език и как са се променили след това.

„Разгърнах тази книга с любопитство, а я затворих с усещането за изпитано удоволствие. Вие, читателите, ще се почувствате като кулинарни археолози, които ровят в пластовете и продуктите на XIX век и вадят от там артефакти като рецепта за туршия от череши, съвети как да сварите говеждото по матроски начин, или някой и друг непознат съд за храна.“ Chef Андре Токев

Информация за "Изкуството на старата българска кухня. Кулинарното наследство на XIX век"
  • Брой страници 336
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2018
  • Националност автор България
  • Размер см 14 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация