18,00 лв.

Измамен чар

Елизабет Франк
Сиела
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 3 гласа
18,00 лв.

Запленяващ роман от неповторимата Елизабет Франк.

Завладяваща, убедителна в детайлите и безкрайно мъдра книга

Литературните критици сравняват "Измамен чар" със "Слънце изгрява" на Ърнест Хемингуей и с "Последният магнат" на Ф. Скот Фицджералд. Действието на романа се развива в Холивуд, Ню Йорк, Париж и Лондон през 50-те години на 20. век, когато в Америка Маккарти „раздава правосъдие” и поставя на нечовешко изпитание не една човешка съдба.

Писан в продължение на 25 години, романът на Елизабет Франк може да бъде оценен като великолепно литературно постижение. Пред читателя се разгръща внушителната и завладяващо драматична история на две сестри – решенията, които вземат, лъжите, в които живеят, истините, които не могат да избягнат.

Елизабет Франк е родена през 1945 г. в Лос Анджелис. Баща ѝ, Мелвин Франк, е холивудски сценарист, режисьор и продуцент. Тя печели наградата „Пулицър” през 1986 година за биографията Луиз Боуган: портрет, в която анализира творчеството на една от най-своеобразните американски поетеси. Авторка е на книгите Джаксън Полак и Естебан Висенте. Пише статии и рецензии за изобразително изкуство и литература за Ню Йорк Таймс Бук Ривю, Ню Йорк Таймс Магазин, Арт ин Америка и др. Преподава съвременни езици и литература в колежа „Бард” в Ню Йорк.


„Не просто страхотно четиво, а велик американски роман.”
Списание "ELLE"

Информация за "Измамен чар"
  • Език Български
  • Брой страници 714
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2012
  • Размер см 14.2 x 21 см.
За автора

Няма добавена информация