19,00 лв.

Изобретенията на професор Вагнер

Александър Беляев
19,00 лв.

Александър Беляев (1884–1942) е руски писател, един от основоположниците на съветската научнофантастична литература. Сред най-известните му произведения са „Главата на професор Доуел“, „Човекът амфибия“, „Продавач на въздух“ и „Ариел“. На негово име е кръстена Ленинградската премия за научна фантастика, основана през 1989 г.

Запознайте се с професор Вагнер – уникален учен, енциклопедист, всеобхватен ум, далеч изпреварил своето време. Той се е научил да не спи, а двете полукълба на мозъка му да работят независимо едно от друго, увеличавайки многократно своята производителност. За него не е никакъв проблем да създаде миниатюрна вселена, да присади човешки мозък в тялото на животно, да помогне на хората да скачат като бълхи или да се разхождат по гащета зад Полярния кръг. Вярно, опитите му невинаги са безопасни за околните и понякога водят до неочаквани последици... но какво да го правиш – гений!

Вагнер е веселата маска на самия Беляев. Чрез него писателят, често наричан „руския Жул Верн“, изказва в шеговита форма най-дръзките си и бунтовни научни идеи. В тази книга са събрани всички истории от цикъла за необикновения професор, повечето от които се превеждат за пръв път на български език.

Информация за "Изобретенията на професор Вагнер"
  • Език Български
  • Брой страници 288
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Александър Беляев

Виж всички заглавия от автора

Няма добавена информация