9,00 лв.

Изумителният Морис и неговите образовани гризачи

Тери Пратчет
Вузев
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 2 гласа
9,00 лв.

Книгата е история от вета на Диска" на Тери Пратчет и първа творба от поредицата, която е предназначена за деца. Новелата е носител на медал "Карнеги" за 2002г.

Представете си милион умни плъхове. Плъхове, които не побягват. Плъхове, които се сражават... Морис, врял и кипял уличен котарак, разполага с перфектната печеливша машинация. Той е открил едно глуповидно хлапе, което свири на свирка и си има собствена напаст от плъхове - плъхове, които са твърде образовани, за да може и за напред да ги счита за "обяд". А всеки знае приказките за плъховете и свирачите...

Но когато стигат пострадалия Кански Мекиц, малката им шашма внезапно пропада. Защото там долу е подкарал друга песен. Мрачна, мракобесна песен. Нещо много, много лошо ги чака в мазетата. Образованите плъхове трябва да научат нова дума. ЗЛО. Това вече не е игра. Там долу плъх плъха изяжда. И може би това е само началото...

Информация за "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи"
  • Брой страници 270
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2005
  • Националност автор Великобритания
  • Размер см 11 x 18 см.
Тери Пратчет
За автора

Сър Тери Пратчет е британски писател, автор на епични истории в жанра фентъзи.

Най-известен е със серията Света на Диска. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен неамерикански автор в САЩ. 

Тери Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и рицар-бакалавър от 2009 г. заради приноса си към литературата.