17,00 лв.

Как да отгледаме най-щастливите деца

Кайя Пуура
17,00 лв.

Финландците от години оглавяват класацията на „Световния доклад на щастието“ за най-щастливи хора в света. Една от причините за това е специалното отношение, което северната страна има към образованието и възпитанието. В книгата „Как да отгледаме най-щастливите деца“ на света детският психиатър Кайя Пуура дава практични съвети по най-важните проблеми, свързани с родителството. Тази книга е насочена към родители както на бебета и малки деца, така и на ученици.

Налагането на ограничения и навици, справянето с детските емоции и с емоциите и конфликтите на самите родители, преодоляването на тежки събития и кризи, проблемите в отношенията между братя и сестри – Кайя Пуура пише за всички тези теми със съчувствие, с разбиране на проблемите, на достъпен език, като дава примери от собствения си дългогодишен опит.

Тайната на доброто родителство не се крие само в строго налаганите ограничения, нито пък в либералното отношение. Тайната е в баланса между свобода и правила, определян от специалистите като авторитетно родителство, но също и в търпението, съчувствието, самоконтрола и разбира се, любовта.

Информация за "Как да отгледаме най-щастливите деца"
  • Език Български
  • Брой страници 184
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2023
  • Размер см 14 х 21 см.
За автора

Няма добавена информация