Книгомания
33,00 лв.

Как работи храната

Колектив
Книгомания
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
33,00 лв.

Чудите ли се как храната действа на организма ни? Защо е важно разнообразното хранене?

Най-разбираемият и нагледен пътеводител в храненето.

Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него?

Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа?

С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти „Как работи храната“ разкрива целия процес – от производството на храна до това дали е полезна за вас.

  • Япония консумира 10 л соев сос на човек годишно
  • Медът съдържа повече калории от захарта
  • 75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора
  • Прясната ябълка е 25% въздух
  • Яйцата не повишават холестерола
  • В някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки
  • В безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин
  • Изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането
  • В касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите
  • Над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата
  • Краставицата е 96% вода
  • Щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо
Информация за "Как работи храната"
  • SKU 9786191952595
  • Преводач Герасим Славов
  • Тегло кг 0.935
  • ISBN 9786191952595
  • Библиотека DK
  • Автор Колектив
  • Издателство Книгомания
  • Език Български
  • Брой страници 256
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2020
  • Размер см 20 х 24 см.
За автора

Няма добавена информация