Чудите ли се как храната действа на организма ни? Защо е важно разнообразното хранене?
Най-разбираемият и нагледен пътеводител в храненето.
Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него?
Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа?
С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти „Как работи храната“ разкрива целия процес – от производството на храна до това дали е полезна за вас.
- Япония консумира 10 л соев сос на човек годишно
- Медът съдържа повече калории от захарта
- 75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора
- Прясната ябълка е 25% въздух
- Яйцата не повишават холестерола
- В някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки
- В безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин
- Изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането
- В касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите
- Над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата
- Краставицата е 96% вода
- Щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо
The information below is required for social login