14,00 лв.

Калина Алена

Василий Шукшин
14,00 лв.

Шукшин и най-ярките му герои, като въплъщение на самия него, не просто живеят, а горят, измъчвайки себе си и другите заради несъвършенството на света и неуловимостта на истината. Неговият „обикновен“ руски човек е пределно откровен, разголен до крайност, поставя си вечните въпроси и не се задоволява с красиви фрази и мъгляви обяснения.

Едуард Биров

Макар и кратък, животът на Шукшин е забележителен – той е една от легендите на Русия. Успехът му като писател, актьор и режисьор, особено с прочулия се филм „Калина алена“, е феноменален.

Катлин Парте

„Калина алена“ е книга показателна в много отношения: и с това, че човешкото у човека, стремежът към добро и красота са неизкореними, и със строгата присъда на автора. Егор Прокудин загива не защото е луда глава, безразсъден, а защото е разбрал, че за миналото няма прошка, че не може без изкупление.

Иван Цветков

Харесвам и уважавам всичко, сътворено от Шукшин. Познавах го отблизо, срещахме се, говорехме си, спорехме. И сега ми е обидно, че така и не ми се удаде да участвам в нито един от филмите му. Затова за цял живот оставам негов най-ревностен зрител.

Владимир Висоцки

Информация за "Калина Алена"
  • Брой страници 120
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2022
  • Националност автор Русия
  • Размер см 14 х 21
За автора

Няма добавена информация