17,00 лв.

Към себе си, луксозно издание

Марк Аврелий
17,00 лв.

Как да бъдем господари на своите мисли?
Как да се изправим пред болката, загубата и смъртта и да не им позволим да ни погълнат?
Как да побеждаваме изкушенията, които ни отклоняват от нашия дълг?
И как да приемем, че след време не само няма да ни има, но самият спомен за нас и за най-великите ни дела може да е изчезнал?
Повече от 18 века след смъртта на римския император и стоически философ Марк Аврелий неговите записки, написани не за да бъдат четени от други, продължават да оказват огромно влияние върху читатели по целия свят.
Тези размисли, записани вероятно докато авторът е бил на военни кампании, представляват достъпен за всеки извор за философията на стоицизма, философията на смирението и дълга, на вътрешната сила, смелостта и разума. Те са и невероятен прозорец към живота в Древен Рим – толкова далечен и в същото време в някои неща толкова близък до днешния живот.
„Към себе си“ не е тежък и абстрактен философски текст. Това е практически наръчник, това са размислите на жив човек – изпълнен с противоречия, търсещ истината, повлиян от своето време. Тази книга, превърнала се в един от най-влиятелните текстове от древния свят, може да се чете и днес като полезен помощник за търсещите начин да живеят и да бъдат полезни в трудни времена.

Информация за "Към себе си, луксозно издание"
  • Език Български
  • Брой страници 168
  • Вид корица Твърда
  • Година на издаване 2022
  • Размер см 13 х 20 см.
За автора

Няма добавена информация