10%
Лейбъл Балон за 1ви Юни
Промо цена 6,75 лв. Редовна цена 7,50 лв.

Карлсон, който живее на покрива

Астрид Линдгрен
Пан
Наличен
Оценка 5.0 от 4 гласа
Промо цена 6,75 лв. Редовна цена 7,50 лв. Спестяваш 0,75 лв.

Карлсон - един от най-популярните герои от детски книжки и творение на най-известната детска писателка в света Астрид Линдгрен.

Карлсон е красив, умен, прилично дебел мъж в разцвета на силите си. Той живее в къщичка на покрива, скътана зад голям комин. При това умее да лети и то не със самолет, а със собствена перка на гърба. За Дребосъчето - чипоносо момченце на седем години, е истински късмет да има такъв необикновен приятел в игрите.

Астрид Линдгрен (1907-2002) е най-популярната детска писателка в света. Тя е автор на повече от сто книги - романи, сборници с приказки и разкази, много илюстровани книжки. Сред най-известните й произведения са трите романа за Карлсон и Дребосъчето: "Карлсон, който живее на покрива" (1955), "Карлсон от покрива отново лети" (1962) и "Ето го пак Карлсон от покрива" (1968).

Информация за "Карлсон, който живее на покрива"
  • Език Български
  • Клас 3
  • Брой страници 160
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2017
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 13 x 20 см.
Астрид Линдгрен
За автора

Астрид Линдгрен е родена в град Вимербю, Швеция на 14 ноември 1907г.

Тя е световноизвестна шведска детска писателка и творбите и са преведени на близо 70 езика (от арабски до зулу) и са издадени в поваче от 100 страни.

Линдгрен е известна и с подкрепата за правата на детето и животните, както и със съпротивата срещу телесните наказания за деца.

След смъртта ѝ на 28 януари 2002г. шведското правителство учредява Възпоменателната награда "Астрид Линдгрен" за детска и младежка литература.