20%
Промо цена 20,00 лв. Редовна цена 25,00 лв.

Кайкеи

Вайшнави Пател
Промо цена 20,00 лв. Редовна цена 25,00 лв. Спестяваш 5,00 лв.

Родена съм на пълнолуние под благодатно съзвездие – най-святото разположение на небесните тела, но каква полза...

Така започва историята на Кайкеи, единствената дъщеря на царя на Кекая. Тя отраства с легендите за могъществото и благоразположението на боговете, които нейната майка постоянно ѝ чете и разказва. Ала един ден Кайкеи разбира, че царицата е безцеремонно прокудена в изгнание, и младата принцеса остава без майчина грижа, обградена от своите седем братя и баща си, който очаква от нея само едно: чрез брака си да му осигури желания политически съюз.

Отчаяно закопняла за независимост, тя се вглъбява в ръкописите, които преди е чела с майка си, и се сдобива с магически способности, които ѝ помагат от пренебрегната принцеса да се превърне във воин, дипломат и любима царица.

Ала когато злото, за което разказват легендите и митовете, заплашва да разруши космическия порядък, избраният от нея път се сблъсква с божествено предопределената съдба на семейството ѝ. Кайкеи ще трябва да реши дали си струва да противостои и да предизвика неизбежната разруха на всичко, което е градила и мечтае да завещае. Тя ще се изправи пред всяка заплаха и е готова да плати цената за това – да остане в историята като един от най-известните злодеи в индийската митология.

Информация за "Кайкеи"
  • Брой страници 576
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2024
  • Националност автор САЩ
  • Размер см 13 х 20 см.
Вайшнави Пател
За автора

Вайшнави Пател е израснала в Чикаго и е адвокат в сферата на конституционното и гражданското право. Писането е нейната най-голяма страст и се вълнува от теми, свързани с индийската митология, феминизма и антиколониализма. Тя успява да намери пресечна точка на всичките си интереси в своя дебютен роман „Кайкеи“, който веднага след излизането си се превръща в категоричен бестселър на „Ню Йорк Таймс“. В свободното си време се наслаждава на дейности, като плетене, каране на кънки и пиене на горещ шоколад.