5,90 лв.

Керстин и аз

Астрид Линдгрен
Пан
Изчерпано количество
Оценка 5.0 от 1 глас
5,90 лв.

Красива и вълнуваща история от една от най-обичаните детски авторки Астрид Линдгрен.

Керстин u Барбро са близначки на шестнадесет години. Животът им в спокойно шведско градче е подреден и скучен. Но внезапно всичко се променя. Заедно с цялото си семейство те се преместват да живеят във ферма, разположена в далечна провинция. И точно там двете момичета преживяват най-вълнуващото приключение - първата любов.

Астрид Линдгрен (1907-2002) е родена в малка ферма в областта Смоланд, Южна Швеция. Тя е най-популярната детска писателка в света. Книгите й са преведени на 85 езика с общ тираж над 130 милиона екземпляра. По нейни произведения са снимани над 40 игрални филма за деца. Романът "Керстин и аз" (1945) излиза за първи път на български език.

Информация за "Керстин и аз"
  • Брой страници 176
  • Вид корица Мека
  • Година на издаване 2011
  • Националност автор Швеция
  • Размер см 13 x 21 см.
Астрид Линдгрен
За автора

Астрид Линдгрен е родена в град Вимербю, Швеция на 14 ноември 1907г.

Тя е световноизвестна шведска детска писателка и творбите и са преведени на близо 70 езика (от арабски до зулу) и са издадени в поваче от 100 страни.

Линдгрен е известна и с подкрепата за правата на детето и животните, както и със съпротивата срещу телесните наказания за деца.

След смъртта ѝ на 28 януари 2002г. шведското правителство учредява Възпоменателната награда "Астрид Линдгрен" за детска и младежка литература.